Відкрите практичне заняття з навчальної дисципліни «Вікова фізіологія та валеологія»

15 травня 2023 року доцент кафедри, доктор Phd, Оксана Павлюк провела відкрите практичне заняття з навчальної дисципліни «Вікова фізіологія та валеологія» на тему: «Насильство у сімейних відносинах».

У процесі заняття у студентів формувалася система уявлень та знань щодо явища насильства, форм та методів його попередження та подолання. Вивчалися особливості звернення по допомогою у безпосередніх  випадках у сімейних стосунках та у разі ризику ситуацій насильства. Було зафіксовано знання про поняття «насильство», розглянуто ознаки та класифікацію, також простувалися міфи, що стосуються явища насильства. Обговорено питання особливостей насильства в сімейних відносинах. Розглянули алгоритм звернення по допомогою у безпосередніх  випадках у сімейних стосунках та у разі ризику ситуацій насильства.

У ході дискусії студенти демонстрували теоретичні знання, володіння науковою термінологією, активно обговорювали проблемні питання.

На завершення практичного заняття всі його учасники дійшли до важливого висновку, а саме: про необхідність будь якої особистості формувати чи розвивати «нульову» толерантність до будь яких насильницьких дій у процесі комунікації. Підкреслено, що в демократичній державі ніхто не має страждати від насильства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *