Запобігання та протидія проявам насильства

16 лютого 2023 року у рамках партнерської взаємодії кафедри педагогіки та психології професійної освіти ФЛСК НАУ та кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки ХНУ проведено вебінар на тему “Запобігання та протидія проявам насильства” Практичні вправи: ідентифікація ситуацій насильницької поведінки та конфлікту”.

Модератори вебінару: доктор психологічних наук, професор Валентина БАЛАХТАР (НАУ), доктор педагогічних наук, професор Лариса ДАНИЛЬЧУК (ХНУ).

Лекторки Кузнєцова А. та Чорна М. Хмельницького національного університету спеціальності «Соціальна робота. Соціальна педагогіка та коучинг» актуалізували увагу учасників (викладачів, здобувачів вищої освіти ОП “Практична психологія” на проблемах насильства в сім’ї як серйозному порушенні прав людини, які держава має відстоювати та захищати. Серед них – право на життя і фізичну недоторканність; право не бути об’єктом знущань чи жорсткого поводження; право на здоровий та безпечний розвиток.

Вебінар проведено в рамках проєкту «Розвиток систем попередження та реагування на насильство в закладах освіти і підвищення стійкості підлітків», який впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та ГО «Ла Страда Україна» у співпраці з Міністерством освіти і науки України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *