Гостьова лекція “Особливості виявлення сексуального насильства щодо дітей”

11 травня на кафедрі педагогіки та психології професійної освіти Факультету лінгвістики та соціальних комунікацій відбулася гостьова лекція «Особливості виявлення сексуального насильства щодо дітей» в рамках вивчення бакалаврами-практичними психологами дисциплін «Психологічна експертиза в різних галузях», «Психологія сім’ї», «Психологія травми», «Юридична психологія». У заході взяли участь викладачі та здобувачі вищої освіти Спеціальності 053 Психологія Освітньо-професійної програми Практична психологія ФЛСК НАУ.
Спікеркою виступила Наталія Пашко – психотерапевтиня, ведуча груп підтримки для дітей та батьків, експертка Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх, випускниця Національного авіаційного університету.
Проблема насильства над дітьми є дуже актуальною в усьому світі. Поширення насильства щодо дитини виявляє зв’язок із загальним зростанням кількості випадків насильства в суспільстві, насильницьких злочинів, суїцидів та нещасних випадків з летальним результатом.
Під час заходу спікерка розкрила особливості роботи в нашій державі за участі міжнародних і національних експертів щодо удосконалення чинного законодавства у сфері захисту прав дитини; підготовки фахівців різного профілю (слідчих, психологів, ювенальних поліцейських, адвокатів) задля професійного використання на практиці дружнього підходу до дитини; створення умов для взаємодії з дитиною, яка бере участь у різних кримінальних провадженнях, щоб вона почувалась у безпеці, була захищена, а фахівці отримали вірогідні відомості, необхідні для розслідування злочину і недопущення її повторного травмування.
Учасники лекції задавали низку запитань стосовно професійної діяльності Наталії Пашко, яка залюбки розповідала про особливості своєї роботи та ділилася практичним досвідом, який є неоціненним вкладом у становлення практичних психологів.
Дякуємо кожному учаснику лекції за активну участь та за невпинне бажання до професійного зростання й розвитку!
Щиро дякуємо Наталії Пашко за гостьову лекцію та чекаємо в стінах рідної alma mater.
Ми міцно тримаємо освітній фронт!
Слава Захисникам!
Слава Україні!
 
 
 
 
 
 
 
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *